Priprava
-
1.
Purana narežite na manjše kose, klapavice dobro očistite. Papriko in stebla zelene narežite, čebulo in česen na drobno nasekljajte. Stročji fižol narežite na manjše kose in pokuhajte z grahom.
-
2.
Na segretem olju popecite purana, tako da dobi barvo z vseh strani. Vzemite z olja, dajte na krožnik in držite na toplem.
-
3.
Na preostalem olju popecite čebulo, česen, papriko, zeleno in narezane olupljene paradižnike. Malo zalijte z vodo in vse počasi pokuhajte.
-
4.
Omaki dodajte popečenega purana, klapavice, kozice, škampe, morske sadeže, artičoke narezane na četrtine, grah in stročji fižol. Zalijte z vinom, dodajte Vegeto, žafran, malo osolite in poprajte.
-
5.
Kuhajte brez mešanja približno 15 minut v pokriti posodi na zmernem ognju. Nato vmešajte kuhan riž in peteršilj ter še na kratko pokuhajte.
Serviranje
Paellu postrezite posuto z naribanim parmezanom.
Nasvet
Jed je dobila ime po posodi v kateri se pripravlja, ki mora biti široka a ne pregloboka.