Priprava
-
1.
Piščančje meso narežite na manjše kose, sipe očistite in narežite na kocke, školjke pa le dobro očistite. Papriko prav tako narežite na kocke, čebulo in česen pa drobno sesekljajte. Stročji fižole narežite na manjše kose, namočeni fižol pa napol skuhajte.
-
2.
Na segretem olju popecite piščančje meso, nato ga odložite na krožnik.
-
3.
Na isti maščobi svetlo popecite čebulo, dodajte pripravljeno papriko, česen in narezan olupljen paradižnik. Zalijte z malo vode in pustite, da se malo pokuha.
-
4.
V tako pripravljeno omako dajte popečeno piščančje meso, škampe, klapavice, na kocke narezane sipe, srca artičok, stročji fižol, napol kuhan fižol in v vodi raztopljen žafran. Malo posolite, popoprajte in dodajte Vegeto.
-
5.
Ko se vse skupaj rahlo pokuha, dodajte opran riž in dušite ob občasnem dolivanju vode.
Serviranje
Paello postrezite s sezonsko solato.
Nasvet
Razen riža lahko vse sestavine za paello izberete po lastnem okusu.
Majhna skrivnost
Pri dušenju je potrebno jed neprestano zalivati z malo količino vode; namesto mešanja posodo pretresite.