Priprava
-
1.
Segrejte maslo in 2 žlici oljčnega olja, dodajte na drobno nasekljano čebulo, stisnjen česen, na drobno narezano korenje in zeleno ter dušite na zmernem ognju 5-10 minut.
-
2.
Meso povaljajte v moko, popecite na preostalem olju do rumene barve in ga zložite preko dušene zelenjave, posolite in popoprajte.
-
3.
Na olje, na katerem ste pekli meso vlijte vino in na kratko pokuhajte. Dodajte narezane pelate s tekočino, timijan, peteršilj, lovorov list, limonovo skorjo, Vegeto in na kratko podušite.
-
4.
Pripravljen paradižnik prelijte preko mesa in zelenjave. Dušite v pokriti posodi na zmernem ognju najmanj 1 uro, občasno obrnite meso in na rahlo pretresite ponev.
-
5.
Za gremolado na kratko popecite limonovo skorjo, nasekljan česen, peteršilj in timijan.
-
6.
Telečjo kračo v omaki posujte z gremolado neposredno pred postrežbo.
Serviranje
Postrezite s pire krompirjem ali rižoto milanese.
Nasvet
Predenj jih popečete, narezane trakce limonove skorje potopite v vrelo vodo za 1-2 minuti.
Opomba
To jed lahko tudi zamrznete
Zamrzovanje: Osso bucco pripravite do 5. koraka, dobro ohladite ter v odgovarajoči posodi zamrznite.
Odmrzovanje: Odmrznite čez noč v hladilniku, prestavite v posodo, pokrijte in segrevajte približno 30 minut. Dokončajte od 5. koraka.
Trajnost: do 60 dni.