Oslič z žara v aromatični skorjici

  • 20.04.2016
  • Enostavno
  • 4
  • 25 min

Oslič z drobtinami panko, naribanim sirom, lističi bazilike in peteršilja bo popolnega okusa, zaradi limonovega soka pa bo ta jed še okusnejša.

Sestavine

  • 800 g osličevih filetov
  • 1 marinada s pivom Vegeta Grill (100 g)
  • 125 g drobtin panko
  • 3 žlice naribanega sira grana padano
  • 50 ml oljčnega olja
  • 1 žlička česna v granulah
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 1 žlica nasekljane bazilike
  • 1 limona

Priprava

  1. 1.
    Filete prelijte z marinado in pustite, da počivajo približno 30 minut.
  2. 2.
    Drobtinam dodajte nariban sir, nasekljan peteršilj, baziliko in česen ter vse skupaj dobro premešajte. Prelijte z oljčnim oljem in ponovno dobro premešajte.
  3. 3.
    V pripravljeni mešanico panirajte marinirane filete.
  4. 4.
    Panirane filete nato specite v dobro segreti ponvi za žar, da z obeh strani dobijo lepo zlato barvo.

Serviranje

Filete postrezite z rezino limone in prilogo po želji.

Nasvet

Tako lahko pripravite tudi celo ribo, ne samo filetov. Če uporabite celo ribo, jo na 2–3 mestih, glede na velikost, previdno diagonalno zarežite, da marinada bolje prodre vanjo in ji da boljši okus.