Oslič z olivami

  • 15.06.2015
  • Srednje
  • 4
  • 40 min

Ko se na istem krožniku združijo mediteranski okusi, je to zagotovo odličen okus morja, saj si pečen oslič zasluži najboljše priloge.

Sestavine

  • 700 g filejev osliča (svežih ali zamrznjenih)
  • 1 limona
  • 3 stroki česna
  • 150 g mlade čebule
  • 50 g črnih oliv
  • 150 ml belega vina
  • 1 Passata Podravka (500 g)
  • 1 žlica Vegete Mediteran
  • 300 g koruznega zdroba
  • 1 žlička soli
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1,2 l vode

Priprava

  1. 1.
    Fileje osliča narežite na manjše kose, posujte z Vegeto Mediteran in pokapajte z limoninim sokom. Popecite jih z obeh strani, odstranite ter na isti maščobi prepražite drobno nasekljan česen, narezano mlado čebulo in črne olive.
  2. 2.
    Zalijte z vinom, pustite, da se vino povre, ter dodajte pasiran paradižnik. Dušite na majhnem ognju, po potrebi zalivajte z vodo.
  3. 3.
    Koruzni zdrob vsujte v osoljeno vodo, ob stalnem mešanju segrevajte do vrenja, ko pa zavre, kuhajte še 10 minut. Na koncu vmešajte še oljčno olje.

Serviranje

Osliča postrezite z omako in polento.

Nasvet

Na vrh kuhane polente lahko dodate tanke lističe paškega sira ali katerega drugega trdega sira, ki se bo počasi topil in s svojimi aromami prodiral v sredino polente.