Okusna vratovina s pečenim krompirjem in grahovim pirejem

  • 21.05.2015
  • Srednje
  • 4
  • 45 min

Zaradi premazovanja mesa s čopičem iz zelišč bo ta jed posebej okusna, pečen krompir in grahov pire pa bosta poskrbela za popolno kulinarično doživetje.

Sestavine

  • 800 g svinjskih kotletov
  • 4 krompirji
  • 200 g mladega zamrznjenega graha
  • 1 Vegeta mediteranska marinada
  • 2 žlici sira maskarpone
  • 60 g masla
  • 1 vejica rožmarina
  • nekaj listov žajblja

Priprava

  1. 1.
    Svinjske kotlete prelijte z Vegeta marinado in za 30 minut postavite v hladilnik.
  2. 2.
    Medtem olupite krompir, ga narežite na osmine in skuhajte v vreli slani vodi. Krompir naj vre 7 minut. Nato ga odcedite in dajte na stran.
  3. 3.
    Mladi grah 5 minut kuhajte v vreli vodi, nato ga odcedite, pretlačite, dodajte 30 g masla in 2 žlici sira maskarpone ter vse skupaj dobro zmešajte.
  4. 4.
    Kotlete na segretem žaru na vsaki strani pecite približno 7 minut. Rožmarin in žajbelj zvežite skupaj, tako da dobite čopič za premazovanje. Čopič pomočite v maslo in premažite meso, da dobite lepo zapečeno skorjo.

Nasvet

NASVET ZA PEKO NA ŽARU: Maslo da mesu dodatno aromo. S segrevanjem se spremeni v rjavo maslo oziroma beurre noisette, ki ima okus po oreščkih.