Nabodala na popečenem kruhu s sirom

  • 20.04.2016
  • Enostavno
  • 4
  • 50 min

Na lesene palčke nabodite koščke piščanca, paprike, brokolija in čebule ter postrezite na popečenih kruhkih, ki ste jih premazali s kremnim sirom, in uživajte v pisanih grižljajih z žara.

Sestavine

  • 50 ml balzamičnega kisa
  • 1 žlica meda
  • 1 Vegeta Grill Classic (30 g)
  • 2 žlici olja
  • 700 g piščančjega fileja
  • 300 g brokolija
  • 150 g čebule
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 4 rezine polnozrnatega kruha
  • 30 g sirnega namaza

Priprava

  1. 1.
    Balzamični kis zmešajte z Vegeto Grill Classic, oljem in medom. Pripravljeno marinado pustite počivati približno 20 minut.
  2. 2.
    Piščančji file narežite na koščke, prelijte s pripravljeno marinado, pokrijte in pustite stati približno 30 minut.
  3. 3.
    Papriko narežite na koščke, čebulo pa na četrtine. Brokoli razdelite na posamezne cvetke, dajte jih v vrelo vodo, kuhajte dve minuti, odcedite in ohladite.
  4. 4.
    Na lesene ali kovinske palčke izmenično nabodite marinirane koščke mesa, papriko, brokoli in čebulo.
  5. 5.
    Žar dobro segrejte in premažite z oljem. Nanj razporedite pripravljena nabodala in jih na vsaki strani pecite 8 minut.
  6. 6.
    Rezine polnozrnatega kruha na tanko premažite s sirnim namazom. Popecite jih na žaru, kjer ste pekli nabodala.
  7. 7.
    Spodnjo stran kruha dobro zapecite, nato pa na hitro (približno eno minuto) popecite tudi namazano stran kruha.

Serviranje

Kot prilogo postrezite rezine popečenega kruha in sezonsko solato.

Nasvet

Piščančji file ne bo suh, če ga narežete na enako velike koščke, zato se bo tudi bolje prepojil z marinado, ki ga bo zmehčala in začinila, hkrati pa se bo meso enakomerno speklo.