Priprava
-
Za biskvit:
-
1.
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešajte.
-
2.
Dodajte moko in dobro premešajte. Iz beljakov stepite sneg in ga s kuhalnico vmešajte v zmes.
-
3.
Model za torto (Ø 24 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko, namažite z maslom. V model vlijte pripravljeno zmes, poravnajte in pecite 20 minut na 180 °C. Pečen biskvit pustite v modelu, da se ohladi.
-
Za peno:
-
1.
Segrejte 150 ml sladke smetane, dodajte vanilijev sladkor in belo čokolado ter pustite, da se raztopi. Želatino pripravite po navodilu na zavitku.
-
2.
Preostalo smetano stepite z mešalnikom. Smetano vmešajte v ohlajeno čokoladno zmes, dodajte stopljeno želatino in premešajte.
-
3.
Pripravljeno peno prelijte po ohlajenem biskvitu in poravnajte. Torto postavite za nekaj ur v hladilnik.
-
4.
V hladno mleko vsujte Šlag hit in stepite čvrsto smetano.