Priprava
-
1.
Meso narežite na zrezke debele 1 centimeter.
-
2.
Zrezke nežno poprajte, premažite z gorčico in posujte z 1 žlico Vegete.
-
3.
Na dobro segretem olju meso popecite do zlate barve in ga zalite z malo vode.
-
4.
Dušite okrog 30 minut na zmernem ognju in po potrebi zalivajte z vodo.
-
5.
Med tem narežite zeleno, korenček, pastinak in por na trakove in čebulo na rezine.
-
6.
V drugi posodi raztopite maslo.
-
7.
Dodajte narezano zelenjavo in na rahlo popecite.
-
8.
En del zelenjave dodajte mesu skupaj s sesekljanim koprom.
-
9.
Mesu in zelenjavi dodajte smetano in naribano limonino lupino in malo premešajte.
-
10.
Posujte s peteršiljem in ponudite z žličniki, ki smo jih prelili s praženo zelenjavo.
-
11.
Žličnike naredimo iz vodenega testa: moka, mleko, jajca, ki ga stisnemo skozi cedilo v slan krop.
Majhna skrivnost
Ta način priprave zelenjave se imenuje Julienne, to je rezanje zelenjave na ozke trakove. Tako narezana in popečena zelenjava je zelo dekorativna in z njo lahko okrasimo pripravljeno jed.