Priprava
-
1.
Slanino, peteršilj in česen na drobno narežite, dodajte Vegeto, po želji malo limoninega soka in vse dobro premešajte.
-
2.
Meso oblikujte v veliki zrezek. Potolcite ga, malo posolite in popoprajte. Premažite ga s pripravljeno mešanico in zvijte v rolado. Povežite jo z nitjo in posolite.
-
3.
V pekač, ki v tem primeru menja peko, dajte olje in krompir narezan na debelejše ploščice. Posolite ga, popoprajte in premešajte.
-
4.
Na krompir dajte pripravljeno rolado in dobro pokrijte ali prekrijte z aluminijasto folijo.
-
5.
Dajte v pečico, ki ste jo predhodno segreli na 200°C. Ko je rolada napol pečena, jo obrnite, po potrebi zalijte z malo vode in pokrito pecite do konca. Skupaj pecite približno uro in pol..
Serviranje
Pečeni roladi odstranite nit, narežite jo na rezine in postrezite skupaj s krompirjem in solato po želji.
Nasvet
Teletino lahko zamenjate z jagnjetino ali svinjino.
Majhna skrivnost
Aluminijasto folijo je potrebno dobro pričvrstiti na robove pekača, da se meso med pečenjem ne bi sušilo.