Priprava
-
1.
Moko pomešajte s pecilnim praškom, dodajte maslo narezano na listke, sol, vodo in vmesite gladko testo. Testo pustite stati na hladnem približno 1 uro.
-
2.
Na maslu popecite nasekljano čebulo, dodajte teletino narezano na kocke, Vegeto, pekočo papriko, rožmarin in dušite ob neprestanem zalivanju z vodo približno 40 minut.
-
3.
Pred koncem kuhanja vmešajte sladko koruzo, šampinjone narezane na četrtine in nadaljujte z dušenjem še 10 minut.
-
4.
Dodajte moko, raztopljeno v približno 50 ml vode in kuhajte 2-3 minute. Pripravljeni nadev ohladite.
-
5.
Del testa razvaljajte na pomokani deski in položite v okrogli pekač za pite ¢ 24 cm. S testom obložite dno in stranice pekača.
-
6.
Na testo razporedite mesni nadev, drugi del razvaljanega testa pa položite na nadev.
-
7.
Rumenjake pomešajte z mlekom in s to mešanico premažite testo, prebodite ga z vilico in pecite v pečici segreti na 200°C 35-40 minut.
Serviranje
Pito postrezite z zeleno solato.
Nasvet
Meso za pito narežite na čim manjše kocke ali na kratke rezance.