Priprava
-
1.
Fileje lososa operite, posušite in posujte z Vegeto.
-
2.
Na dno porcelanaste posode dajte en šopek vejic kopra, na koper položite fileje lososa, nato dodajte ostali koper in posodo pokrijte s folijo.
-
3.
Na pokrit losos dajte utež ter odložite v hladilnik za čez noč.
-
4.
Ribo narežite na manjše koščke in pecite na olju z vsake strani približno pet minut.
-
5.
Očiščeno korenasto zelenjavo dajte kuhati v vrelo vodo (vode mora biti toliko, da pokrije zelenjavo). Dodajte Vegeto in kuhajte na zmernem ognju, dokler se ne omehča. Zelenjavo odcedite in zmiksajte.
-
6.
Vmešajte maslo, žafran, moko raztopljeno v malo vode, limonov sok, beli poper in približno 200 ml vode v kateri se je kuhala zelenjava. Vse na kratko pokuhajte.
Serviranje
Losos postrezite z omako in pečenimi šampinjoni.
Nasvet
Ribo pecite, ko ste že pripravili prilogo in omako iz zelenjave.