Priprava
-
1.
Vegeti dodajte oljčno olje in prošek. Pripravljeno marinado vtrite v meso in pustite stati 30 minut.
-
2.
Medtem pripravite čičerikin pire. Predhodno namočeno čičeriko skuhajte v slani vodi. Nato jo odcedite, dodajte oljčno olje, kumino, poper, sol in limonov sok. S paličnim mešalnikom naredite pire. Po potrebi dodajte malo vode, v kateri se je kuhala čičerika, ali oljčnega olja.
-
3.
Meso vzemite iz marinade, odcedite in specite na žaru ali v žar ponvi. Nato popecite še na rezine narezane bučke in mlado čebulo.
-
4.
Pečeno jagnjetino postrezite s čičerikinim pirejem, popečenimi bučkami in z mlado čebulo.
Nasvet
V mastne obrobe na kotletih pred pečenjem zarežite z ostrim nožem, da se meso ne bo upogibalo.
Majhna skrivnost
Namesto kumine lahko uporabite žlico sezama in malo soli. Sezam vsujte v ponev, pri tem pa ni treba dodati maščobe, saj je sezam vsebuje dovolj. Med praženjem na zmernem ognju ga večkrat premešajte, da se vsa semena enakomerno obarvajo. Pražite do zlato rumene barve ali dokler ne začnejo pokati. Postopek bo trajal približno 15 minut.