Marinirana sladko-kisla nabodala

  • 20.04.2016
  • Enostavno
  • 4
  • 30 min

Zlato rumeno pečena nabodala posujte z nasekljanim čilijem in koriandrom ter prelijte z omako iz oljčnega olja, medu in limete, s čimer boste dobili nepremagljiv okus.

Sestavine

  • 1 kg piščančjega fileja
  • 1 marinada s česnom Vegeta Grill (30 g)
  • 2 čilija
  • 1 šopek nasekljanih koriandrovih listov
  • 1 limeta
  • 1 žlica cvetnega medu
  • 100 ml oljčnega olja

Priprava

  1. 1.
    Piščančji file očistite in narežite na koščke. Posujte ga z Vegeto Grill in dobro premešajte.
  2. 2.
    Tako pripravljene piščančje koščke nabodite na palčke.
  3. 3.
    Pripravljena nabodala pokapajte s sokom iz polovice limete, prelijte s 50 ml olja, pokrijte in pustite počivati 30–60 minut.
  4. 4.
    Marinirana nabodala popecite na segretem žaru z vseh strani do zlate barve.
  5. 5.
    Pečena nabodala dajte v posodo, posujte z nasekljanim čilijem in koriandrom ter prelijte z mešanico oljčnega olja, medu, soka polovice limete in naribano limetino lupinico.

Serviranje

Nabodala pokrijte, nato jih po petih minutah postrezite.

Nasvet

Palčke za nabodala predhodno namočite v vodo, da med pečenjem ne zgorijo.