Losos v mediteranski marinadi

  • 09.07.2011
  • Srednje
  • 4
  • 25 min

Okus Mediterana bo prevzel ribo že v pol ure mariniranja z Vegeta mediteransko marinado. Doživetje dopolnite še z belim vinom in nepogrešljivim oljčnim oljem.

Sestavine

  • 800 g file lososa
  • za marinado:
  • 150 g Vegeta mediteranske marinade
  • 50 ml belega vina
  • 100 ml oljčnega olja

Priprava

  1. 1.
    Vegeta mediteransko marinado zmešajte z belim vinom in oljčnim oljem.
  2. 2.
    File lososa prelijte z marinado in pustite stati 30 minut.
  3. 3.
    Losos pecite na žaru tako, da bo v sredini ostal mehak. Z nožem ga narežite na trakove.
  4. 4.
    Rezine kruha popecite na žaru.

Serviranje

Na rezine kruha položite narezan pečen losos in postrezite s svežo solato po lastnem izboru. Pokapljajte z oljčnim oljem.

Nasvet

Preden lososa postrežete, ga lahko dodatno nakapljate z limonovim sokom.

Hranilne in energijske vrednosti

Hranilne in energijske vrednosti so izračunane na porcijo (za eno osebo). Pri sladicah so vrednosti izračunane na 100 g.

Hranilo Merska enota Količina Ž GDA (%) M GDA (%)
Energijska vrednost kcal / kJ 411 / 1.718 - -
Maščobe g 29,71 - -
Ogljikovi hidrati g 2,56 - -
Vlaknine g 0,00 - -
Beljakovine g 30,14 - -
Natrij g 0,17 0 0
Vitamin A μg 60,00 2 1
Vitamin D μg 361,50 181 181
Niacin (viamin B3) mg 17,41 124 87
Pantenonska kislina mg 2,49 36 36
Kalij mg 741,98 20 20
Fosfor mg 301,43 38 38
Magnezij mg 44,38 15 11

* GDA = dnevna orientacijska vrednost za ženske na osnovi 2000 kcal dnevno in za moške na osnovi 2900 kcal dnevno v starosti med 25. in 50. letom. (Vir: DRI poročila - Makroživila, elementi, vitamini, www.nap.edu; Genesis R&D Podravka d.d.)