Priprava
-
Za testo:
-
1.
Mletim mandljem dodajte moko, sladkor v prahu, limonov sladkor in na koščke narezano ohlajeno maslo ter mešajte z mešalnikom, da dobite enakomerno zrnasto zmes.
-
2.
Dodajte jajce, dobro premešajte in postavite za približno 30 minut v hladilnik.
-
3.
Testo razvaljajte na pomokani površini v obliko pravokotnika (40 ×16) in položite v pravokoten model za pito (30×10). Testo prebodite z vilicami in pecite 15–20 min na 200°C.
-
4.
Hladno testo previdno vzemite iz modela in enakomerno premažite z džemom.
-
Za kremo:
-
1.
Puding zmešajte s sladkorjem in 50 ml hladnega mleka. Preostalo mleko zmešajte s sladko smetano in postavite na ogenj.
-
2.
Ko zavre, dodajte zmes za puding in med mešanjem kuhajte 1–2 minuti. Kuhan puding vlijte na testo, ki ste ga premazali z jagodnim džemom in pustite, da se ohladi.
-
Za okrasitev:
-
1.
Šlag hit zmešajte z mlekom, stepite čvrsto smetano in okrasite sladico.
-
2.
Po smetani razporedite na rezine narezane jagode, lističe mete in posujte s praženimi mandljevimi lističi.