Kaponata alla Podravka

  • 03.07.2013
  • Srednje
  • 4
  • 20 min

Testenine, kuhane al dente, s kozjim sirom in na kocke narezanim jajčevcem, začinjenim z vegeto in origanom, vam bodo s svojim mediteranskim okusom približale morje in okus poletja.

Sestavine

  • 1 jajčevec (250 g)
  • 1 strok česna
  • 3 žličke olivnega olja
  • 350 g testenin (fusili)
  • 2 pločevinki pelatov Podravka (2x400 g)
  • 200 g rikote (mlad kozji sir)
  • ½ žličke suhega origana
  • 1 žlica Vegete

Priprava

  1. 1.
    Na segretem olivnem olju popecite na kocke narezan jajčevec, dodajte stisnjen česen, odcejene nasekljane pelate, eno žlico vegete in origano ter vse skupaj zavrite.
  2. 2.
    Nato dodajte testenine, ki ste jih skuhali al dente, in na srednje močnem ognju dušite, da se omaka dobro poveže s testeninami.
  3. 3.
    Na koncu dodajte natrgano rikoto.

Serviranje

Postrezite toplo.

Nasvet

Jed lahko posujete s sesekljano baziliko ali peteršiljem.

Hranilne in energijske vrednosti

Hranilne in energijske vrednosti so izračunane na porcijo (za eno osebo). Pri sladicah so vrednosti izračunane na 100 g.

Hranilo Merska enota Količina Ž GDA (%) M GDA (%)
Energijska vrednost kcal / kJ 302 / 1.262 - -
Maščobe g 15,71 - -
Ogljikovi hidrati g 27,27 - -
Vlaknine g 5,03 - -
Beljakovine g 15,48 - -
Natrij g 3,16 0 0
Vitamin A μg 1.961,58 49 39
Vitamin D μg 3,19 2 2
Niacin (viamin B3) mg 5,36 38 27
Pantenonska kislina mg 0,73 10 10
Kalij mg 817,94 22 22
Kalcij mg 180,14 18 18
Fosfor mg 182,93 23 23

* GDA = dnevna orientacijska vrednost za ženske na osnovi 2000 kcal dnevno in za moške na osnovi 2900 kcal dnevno v starosti med 25. in 50. letom. (Vir: DRI poročila - Makroživila, elementi, vitamini, www.nap.edu; Genesis R&D Podravka d.d.)