Priprava
-
1.
Goveja jetrca očistite žilic in jih nato zmeljite s strojem za mletje mesa.
-
2.
Žemlje narežite na kockice, prelijte z mlekom in pustite stati 10-15 minut, nato odcedite.
-
3.
Na maslu na kratko popecite nasekljano čebulo in ohladite. V globjo posodo dajte pripravljena jetrca, žemlje, stepena jajca, poper, majaron, peteršilj in popečeno čebulo ter Vegeto.
-
4.
Vse dobro premešajte in po potrebi dodajte 2-3 žlice krušnih drobtin ter pustite, da stoji 10-15 minut.
-
5.
Oblikujte kroglice srednje velikosti in jih kuhajte v rahlo osoljeni vreli vodi 15 minut.
Serviranje
Kuhane kroglice postrezite v vroči goveji juhi.
Nasvet
Juho lahko pripravite tudi z Govejo kocko, tako da v liter vrele vode dodate 2 goveji kocki in kuhate pet minut.