Priprava
-
1.
Telečja jetrca narežite na manjše in tanke rezine, zalijte z mlekom in pustite stati 1-2 ure.
-
2.
Jetrca odcedite in osušite s papirnato brisačo.
-
3.
Zmešajte krušne drobtine, rdečo papriko in 1 žlico Vegete.
-
4.
Posujte po jetrcah enakomerno na obeh straneh.
-
5.
Tako pripravljena jetrca na hitro popecite po obeh straneh na dobro segretem maslu, da dobijo lepo bravo. Vzemite jih iz ponve in dajte na toplo.
-
6.
Na istem olju spražite čebulo samo toliko, da zarumeni.
-
7.
Dodajte olupljena in očiščena jabolka, narezanana na kocke, dušite na zmernem ognju, da postanejo jabolka in čebula mehki.
-
8.
Po potrebi zalijte z malo vode.
-
9.
Krompirjev pire pripravite po navodilih na embalaži.
Serviranje
Jetrca z jabolki servirajte s krompirjevim pirejem.
Majhna skrivnost
Jetrca bodo imela boljši okus, če bodo stala 1-2 uri v mleku. Mleko bo prevzelo grenčico.