Priprava
-
1.
Na segretem olju popecite meso z vseh strani. Posujte ga z Vegeto Mediteran, poprajte, solite, dodajte med in dušite, da potemni ob karameliziranem medu. Počasi prilivajte vodo in belo vino.
-
2.
Meso skupaj s tekočino prestavite v pekač, prekrijte s folijo in pecite do dve uri v pečici, segreti na 200 °C. Med pečenjem po potrebi prilivajte vodo.
-
3.
Ko je meso mehko, ga odkrijte, dodajte narezano limono in pinjole.
-
4.
Odstranite odvečno maščobo in postrezite s karamelizirano omako.
-
5.
Kot prilogo dodajte dušeno kislo zelje. Pripravite ga tako, da na olju popečete narezano panceto, dodate zelje, stisnjeni česen in dušite do mehkega.
Nasvet
Jagnjetino pred pripravo dobro operite in osušite s krpo. Lahko jo natrete s česnom in z limono, da ublažite njen značilni vonj.