Priprava
-
1.
Popecite jagnjetino na malo oljčnega olja dokler ne dobite lepo barvo.
-
2.
V sredino velikega, globokega pekača zložite jagnjetino, okoli nje pa narezano koreninasto zelenjavo. Zaključite s paradižnikom in fižolom, poprajte ali posujte s čilijem.
-
3.
Nato dodajte vino, ki ste pred tem segreli in pomešali z Vegeto, origanom in mleto papriko. Po potrebi dodajte malo vode, tako da bo tekočine do polovice pekača. Vse posujte z rožmarinom in lističi žajblja.
-
4.
Meso z zelenjavo prekrijte z aluminijevo folijo in pecite v pečici segreti na 180°C najmanj 2 uri.
Serviranje
Pečeno jagnjetino postrezite s popečenim kruhom.
Nasvet
Če želite, lahko naredite mešanico fino naribane limonine lupine, česna in peteršilja z malo oljčnega olja in postrezite k tej jedi.