Priprava
-
1.
Jagnjetino narežite na večje kocke, dajte v posodo, dodajte origano, limonov sok, olje, vino in 1 žlico Vegete.
-
2.
Premešajte, pokrijte s prozorno folijo in dajte v hladilnik čez noč.
-
3.
Marinirano meso in sveže kose paprike nanizajte na palčke za ražnjiče.
-
4.
Pripravljene ražnjiče malo posolite in popoprajte z vseh strani.
-
5.
Začinjene ražnjiče pecite na žaru ali v ponvi za žar, da dobijo zlatorumeno barvo.
-
Solata:
-
1.
Paradižnike in kumare operite, čebulo očistite in vse narežite na kolobarje.
-
2.
Paprike operite in narežite na rezance, feta sir narežite na kocke.
-
3.
Začinite z mešanico oljčnega olja in kisa, posujte z origanom in vse dobro premešajte.
Serviranje
K taki jedi postrezite grško kmečko solato sestavljeno iz feta sira, kumaric, paradižnika in črnih oliv.
Majhna skrivnost
Meso bo ostalo sočno in mehko, če ga na hitro popečete in pustite 4 minute mirovati. Nato takoj postrežete.