Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo z namenom pravilnega delovanja naše spletne strani in stalnega izobljševanja naših storitev. V primeru, da želite onemogočiti uporabo piškotkov, nekatera vsebina spletnih strani ne bo dostopna. Več informacij na Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Marketing

Nastavitve

Hitre lazanje

  • 28.10.2015
  • Enostavno
  • 6
  • 35 min

Sestavine

  • 3 žlice olivnega olja
  • 120g čebule
  • 2 stroka česna
  • 200g rdeče paprike
  • 1 žlička origana Maestro
  • 1 bio pasiran paradižnik Podravka 400 g
  • 200ml Bio Passate Rustica Podravka
  • 12 listov za lazanje (ki jih ni treba kuhati)
  • 350g puranje šunke v kosu
  • 150g sira mascarpone
  • 300ml sladke smetane
  • 1/4 žličke mletega črnega popra Maestro
  • sol
  • maslo za mazanje pekača
  • 30g naribanega sira
  • 1 žlica Vegete Natur

Priprava

  1. 1.
    V ponev na segreto olje dodajte drobno sesekljano čebulo in na kocke narezano papriko ter ju pražite 2–3 minute, dokler se rahlo ne zmehčata. Dodajte stisnjen česen in rahlo premešajte, ravno toliko, da zadiši. Dodajte pasirani paradižnik, origano, eno žlico Vegete, poper in na zmernem ognju dušite 2–3 minute. Dodajte passato, premešajte in odstavite z ognja.
  2. 2.
    Mascarpone zmešajte s 100 ml sladke smetane, puranjo šunko pa naribajte na večjem strgalniku.
  3. 3.
    Ognjevarno posodo (20 x 30 cm) namažite z maslom in vanjo položite 3 liste za lazanjo.
  4. 4.
    Premažite jih s tretjino mascarpona, po njem razporedite tretjino paradižnikove omake, na to pa še tretjino naribane šunke.
  5. 5.
    Na to položite 3 liste za lazanjo ter postopek ponovite še dvakrat. Na vse to položite zadnje tri liste za lazanjo, enakomerno jih prelijte s preostalo sladko smetano in potresite z naribanim parmezanom. Pecite 20 minut v segreti pečici na 220 °C.

Serviranje

Postrezite toplo.

Nasvet

Namesto mascarpona (ker ga je včasih težje najti) lahko po želji uporabite katerikoli kremni sir.

Hranilne in energijske vrednosti

Hranilne in energijske vrednosti so izračunane na porcijo (za eno osebo). Pri sladicah so vrednosti izračunane na 100 g.

Hranilo Merska enota Količina Ž GDA (%) M GDA (%)
Energijska vrednost kcal / kJ 548 / 2.291 - -
- Nasičene maščobne kisline g 11,47 - -
- Mononenasičene maščobne kisline g 15,20 - -
- Polinenasičene maščobne kisline g 6,28 - -
Ogljikovi hidrati g 39,83 - -
Vlaknine g 5,16 - -
Beljakovine g 21,42 - -
Natrij g 0,86 0 0
Vitamin A μg 4.264,76 107 85
Vitamin D μg 31,16 16 16
Niacin (viamin B3) mg 9,93 71 50
Pantenonska kislina mg 1,27 18 18
Kalij mg 1.127,86 30 30
Kalcij mg 163,39 16 16
Fosfor mg 272,91 34 34

* GDA = dnevna orientacijska vrednost za ženske na osnovi 2000 kcal dnevno in za moške na osnovi 2900 kcal dnevno v starosti med 25. in 50. letom. (Vir: DRI poročila - Makroživila, elementi, vitamini, www.nap.edu; Genesis R&D Podravka d.d.)