Priprava
-
1.
V lonec nalijte mlačno vodo in dajte kuhati meso. Čim juha zavre, dodajte sol, očiščeno korenasto zelenjavo (zeleno, korenje in peteršilj), nekaj zrn popra in čebulo, ki ste jo pred tem razpolovili in popekli.
-
2.
Nato dodajte paradižnik, olupljen krompir, list zelja, Vegeto in vejico zelene ter pokrijte.
-
3.
Ko juha ponovno zavre, znižajte temperaturo in počasi kuhajte približno uro in pol.
-
4.
Ko je meso mehko, dolijte malo hladne vode, da se juha zbistri.
-
5.
Meso vzemite iz juhe, juho pa precedite skozi gostejše cedilo in vanjo zakuhajte riž ali testenine.
Serviranje
Kuhano govedino in zelenjavo narežite na manjše kose in jih skupaj z juho postrezite v globokih krožnikih.
Nasvet
Če želite v juho vkuhati riž, ga pred tem prekuhajte, da ne bi zaradi izločenega škroba juha postala motna.