Priprava
-
1.
Ješprenj skuhajte in odcedite.
-
2.
Če so jurčki posušeni, jih namočite v topli vodi in nato skuhajte.
-
3.
Na olju pražite narezano panceto, sesekljano čebulo in narezane gobe.
-
4.
Dodajte meso narezano na kocke, 1 žlico Vegete in vse skupaj dušite, da tekočina izpari.
-
5.
Dodajte stisnjen česen, lovorov list, skuhan ješprenj, zalijte z vročo vodo (približno 1l).
-
6.
Ko je meso že skoraj mehko, dodajte na kocke narezan krompir in kuhajte dokler ni krompir mehak.
-
7.
Na koncu dodajte vino in še malo kuhajte, posujte s sekljanim majaronom in poprom.
Serviranje
Postrezite toplo.
Majhna skrivnost
Vino dodajte, ko je krompir kuhan, ker se drugače ne bi zmehčal zaradi vinske kisline.