Priprava
-
1.
V 800 ml vode zakuhajte Vegeto in jo ohladite. Kruh narežite na koščke in ga namočite v malo pripravljene juhe z Vegeto.
-
2.
Očiščeno papriko, kumaro, čebulo in paradižnik narežite na kocke. Nato zelenjavo na drobno narežite, dodajte namočen kruh, česen, oljčno olje, vinski kis in ohlajeno juho z Vegeto. Vse dobro zmešajte, tako da dobite homogeno zmes.
-
3.
Narejeni gazpacho dajte v ustrezno posodo ali jušnik, popoprajte s sveže zmletim poprom in solite po želji.
-
4.
Pokrito pustite v hladiniku okrog 3 ure, da se dobro ohladi.
-
5.
Dekoracijo gazpacha pripravite tik preden postrežete jed: na drobno narežite paradižnik, čebulo in papriko. Kruh narežite na kocke in po želji popecite na malo masla.
Serviranje
Narezano zelenjavo in kruh zložite posebej v male skodelice in dodajte ohlajen gazpacho.
Nasvet
Lahko ga postreženete v kozarcih za koktelj, z zelenjavo nabodeno na palčke, ki jih položite na kozarce.
Majhna skrivnost
Tej juhi poudarimo okus s tem, ko jo ohladimo in ji dodamo skrbno izbrano svežo zelenjavo.