Priprava
-
1.
Oljčno olje pomešajte s štirimi stroki sesekljanega česna, peteršilja in narezano baziliko.
-
2.
Fuže skuhajte v malo osoljeni vodi in odcedite.
-
3.
V široki ponvi na segretem olju na kratko popecite očiščene in na četrtine narezane stroke česna.
-
4.
Ponev umaknite z ognja, česen pa dajte ven. Dodajte fuže, posujte z Vegeto Natur, prelijte s pripravljeno mešanico oljčnega olja, bazilike, peteršilja in česna ter vse dobro premešajte.
-
5.
Ponev s fuži dajte nazaj na ogenj in vse na kratko pogrejte (2-3 minute).
Serviranje
Postrezite z naribanim parmezanom.
Nasvet
Mešanico oljčnega olja, česna, peteršilja in bazilike lahko pripravite tudi v večjih količinah. Če boste mešanico imeli na hladnem, jo lahko uporabite kot dodatak k drugim jedem.