Dušen riž

  • 05.02.2018
  • Enostavno
  • 4
  • 30 min

Sestavine

  • 2 žlici olivnega olja
  • 150 g čebule
  • 300 g riža Zlato polje
  • 2 žlički Vegete
  • 500 ml vode
  • ½ žličke česna Maestro
  • 1 žlička kurkume Maestro

Priprava

  1. 1.
    Na segretem olju na hitro prepražite sesekljano čebulo, dodajte opran in odcejen riž, premešajte in pražite, dokler riž ne postane stekleno prozoren.
  2. 2.
    Potresite z Vegeto, zalijte z vodo, premešajte, potresite s česnom in kurkumo ter kuhajte na zmernem ognju približno 20 minut, dokler riž ne vpije vse vode.

Serviranje

Postrezite takoj z vsemi vrstami pečenega mesa, z omakami ali brez.

Nasvet

Čebulo in riž prepražite, ker riž vpija sladkobo čebule in tako med kuhanjem postane rahel.