Priprava
-
1.
Dagnje potopite za 1-2 minute v vrelo vodo in odcedite.
-
2.
Na segretem maslu popecite korenje, narezano na kocke in mešajte 4 minute do mehkega.
-
3.
Dodajte blanširane dagnje in 1 žlico Vegete in jih premešajte.
-
4.
Dodajte na kolobarje narezano mlado čebulo in dušite nekaj minut.
-
5.
Omako pripravite tako, da ko smetana zavre, dodate nariban sir in mešate, da se raztopi.
-
6.
Posolite, popoprajte in na zmernem ognju kratko kuhajte, da dobimo želeno gostoto.
-
7.
Jed posujte z nasekljanim peteršiljem.
Serviranje
Na servirni krožnik dajte omako, nanjo dagnje in popečene rezine kruha ter postrezite.
Majhna skrivnost
Ko kuhate dagnje v školjki, uporabite samo tiste, ki so odprte. Tiste, ki se niso odprle, zavrzite.