Priprava
-
1.
Zmešajte moko, kakav, mlete mandlje in pecilni prašek.
-
2.
Jajca, sladkor in rum sladkor penasto vmešajte. Med mešanjem dodajte stopljeno maslo.
-
3.
Zmes vlijte v namaščen in pomokan model za torto (Ø 24 cm).
-
4.
Pecite približno 20 minut na 180 °C. Pečen kolač pustite, da se ohladi.
-
5.
Želatino zmešajte s 100 ml hladne vode in pustite približno 10 minut, da nabrekne.
-
6.
Z mešalnikom stepite sladko smetano.
-
7.
Rikoto zmešajte s kislo smetano, sladkorjem in limonovim sladkorjem, nato vmešajte pripravljeno smetano.
-
8.
Želatino stopite na ognju, vmešajte v kremo in vlijte na biskvit.
-
9.
Kremo poravnajte in torto postavite za 3–4 ure v hladilnik, najbolje čez noč. Torti previdno odstranite obod.
-
10.
Na zmernem ognju raztopite maslo in mešajte, da postane prozorno.
-
11.
Nato ga odstranite z ognja, dodajte nalomljeno čokolado za kuhanje in mešajte, da se raztopi.
-
12.
V drugo posodo dajte nalomljeno belo čokolado in olje ter segrevajte na pari, da se čokolada raztopi.
-
13.
Po kremi previdno prelijte temno čokolado, nato jo popišite s stopljeno belo čokolado. Torto postavite za približno eno uro v hladilnik.