Priprava
-
1.
Bučke dobro operite, narežite na kocke, papriko pa očistite in ravno tako narežite na kocke.
-
2.
Na segretem maslu popecite bučke, dodajte malo Vegete, nato pa zalijte z vinom in vse kratko prekuhajte.
-
3.
Bučkam dodajte naribano limonovo lupino, limonov sok in meto, nato vse dobro premešajte.
-
4.
Paradižnikom odstranite semena in jih narežite na kocke.
-
5.
V širši ponvi na segretem olju popecite papriko, dodajte očiščen in narezan paradižnik, preostalo Vegeto in pražite, dokler se paprika ne zmehča.
-
6.
Pripravljene bučke zmešajte s papriko in paradižnikom, nato pa dodajte sir, narezan na kocke in peteršilj.
-
7.
Rezine kruha popecite v teflonski ponvi in premažite s stisnjenim česnom.
Serviranje
Na vsako rezino kruha položite še toplo zelenjavo in takoj ponudite.
Nasvet
Tako pripravljena zelenjava lahko stoji v hladilniku tudi 3 do 4 dni.