Bruskete s sardinami

  • 15.06.2015
  • Enostavno
  • 4
  • 15 min

Približajte si Mediteran na preprost način s hrustljavimi popečenimi kruhki z oljčnim oljem, paradižnikom in kaprami.

Sestavine

  • 8 rezin kruha (francoska bageta)
  • 30 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 paradižnik v koščkih (390 g)
  • 50 g rukole
  • 3 pločevinke Eva sardine v rastlinskem olju (3 × 115 g)
  • 1 žlica kaper (5 g)
  • 3 stroki česna
  • 1/3 šopka peteršilja
  • Sol
  • Črni poper v zrnju

Priprava

  1. 1.
    Bageto poševno narežite na rezine in jih z obeh strani popecite. Pokapajte jih z malo oljčnega olja ter nanje položite dve žlici narezanega paradižnika, pokrijte z 2 ali 3 listi rukole, nanje pa položite po eno sardino.
  2. 2.
    Dodajte nekaj kaper in vse skupaj prelijte z mešanico drobno narezanega peteršilja, česna in oljčnega olja. Posujte z grobo mleto soljo in poprom.

Nasvet

Popečene rezine kruha lahko na rahlo natrete s česnom. V tem primeru lahko v prelivu česen izpustite.