Priprava
-
1.
Semena komarčka, koriandra, kumine in poper v zrnju kratko popecite na zmernem ognju v ponvi brez maščobe. Nato semena strite z žlico ali v terilniku.
-
2.
Stisnjena semena zmešajte z Vegeto in s to mešanico natrite biftek.
-
3.
V širši ponvi na 3 žlicah olja popecite pripravljeni biftek z vsake strani po 10 minut, zatem pa ga ohladite.
-
4.
Biftek ovijte z rezinami pršuta, po potrebi rezine pričvrstite z zobotrebci ali zavežite s kuhinjsko vrvico.
-
5.
Biftek položite v pekač, dodajte preostalo olje, maslo in grobo narezan česen. Pecite v pečici, segreti na 180-200°C 35-40 minut.
-
6.
Med pečenjem biftek zalivajte z vodo, pred koncem pečenja pa dolijte belo vino.
-
7.
Pečeni biftek malo ohladite, odstranite zobotrebce ali vrvico in narežite na rezine.
-
8.
Omako od pečenja precedite in zavrite. Dodajte črno vino in Gussnel, ki ste ga pred tem razpustili v malo hladne vode. Kratko prekuhajte.
Serviranje
Narezane zrezke bifteka prelijte z omako in postrezite s kuhano blitvo, praženimi gobami in krompirjem.
Nasvet
Biftek lahko pripravljate tudi v ponvi kot zrezke, zavite v rezine pršuta.