Priprava
-
1.
Koromač očistite, narežite na rezine in na hitro popecite v ponvi na segretem olivnem olju, da dobi lepo zlato barvo.
-
2.
Koromač dajte na stran. V isto ponev dodajte koromačeva semena in drobno sesekljan česen.
-
3.
Na hitro prepražite, da se česen ne zažge, vendar dovolj, da zadiši.
-
4.
Zalijte z belim vinom in kuhajte 1 minuto. Nato dodajte passato, kokošjo kocko, lovorov list, premešajte, pokrijte in na zmernem ognju kuhajte še približno 10 minut.
-
5.
Po potrebi solite in poprajte.
-
6.
Dodajte popečen koromač, na koščke narezan file orade in rahlo premešajte. Pokrijte in dušite 5–10 minut, da se riba skuha.
-
7.
Posujte s sesekljanim peteršiljem in takoj postrezite s popečenim kruhom.
Nasvet
Namesto orade lahko uporabite katerokoli drugo vrsto bele ribe.