Piščančje rulade s pečenim rdečim radičem

  • 02.08.2010
  • Srednje
  • 4
  • 45 min

Pečeni piščančji fileji nadevani z ricotto, zaviti s panceto in postreženi z mariniranim rdečim radičem, pečenim na žaru, so odličen primer bogastva in domišljije italijanske kuhinje. Zato vam želimo Buonappetito!

Sestavine

  • 4 kose piščančjih filejev (600 g)
  • 8 tankih rezin pancete
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 glavica rdečega radiča (300 g)
  • Za nadev:
  • 100 g ricotte
  • 1 žlička Vegete Natur
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 stisnjen strok česna
  • ščepec mletega muškatnega oreščka
  • sveže mleti poper
  • Za marinado:
  • 60 ml olivnega olja
  • 25 ml balzamičnega kisa
  • 2 stroka česna
  • ½ žlice soli
  • poper

Priprava

  1. 1.
    Piščančje fileje potolcite s pomočjo prozorne folije, da dobite tanke zrezke.
  2. 2.
    Pripravite nadev z ricotto, Vegeto Natur, peteršiljem, česnom, muškatnim oreščkom in poprom.
  3. 3.
    Zrezke premažite s pripravljenim nadevom in jih zavijte. Okrog njih zavijte rezine pancete in jih učvrstite z zobotrebcem ter pokapajte z 2 žlicama olivnega olja.
  4. 4.
    Radiču odstranite poškodovane zunanje liste, operite in narežite na četrtine tako, da jih drži del sredine.
  5. 5.
    Za marinado pomešajte olivno olje z balzamičnim kisom, stisnjenim česnom, soljo in poprom. Radič namočite v marinado in pustite stati okrog 15 minut (občasno jih obrnite).
  6. 6.
    Na segretem žaru ali ponvi za žar specite piščančje rulade.
  7. 7.
    Potem vzemite radič iz marinade in ga prav tako specite na žaru (okrog 15 minut). Občasno jih obrnite in jih prelijte s preostalo marinado.

Serviranje

Tople piščančje rulade postrezite s pečenim radičem.

Nasvet

Rahlo meso se izvrstno ujema z grenkim okusom radiča. Takšne jedi pogosto najdemo v italijanski kuhinji.

Hranilne in energijske vrednosti

Hranilne in energijske vrednosti so izračunane na porcijo (za eno osebo). Pri sladicah so vrednosti izračunane na 100 g.

Hranilo Merska enota Količina Ž GDA (%) M GDA (%)
Energijska vrednost kcal / kJ 593 / 2.479 - -
Maščobe g 43,95 - -
Ogljikovi hidrati g 6,46 - -
Vlaknine g 3,38 - -
Beljakovine g 42,77 - -
Natrij g 1,56 0 0
Vitamin A μg 3.332,40 83 67
Vitamin D μg 20,49 10 10
Niacin (viamin B3) mg 23,83 170 119
Pantenonska kislina mg 2,11 30 30
Kalij mg 751,20 20 20
Kalcij mg 283,78 28 28
Fosfor mg 465,65 58 58

* GDA = dnevna orientacijska vrednost za ženske na osnovi 2000 kcal dnevno in za moške na osnovi 2900 kcal dnevno v starosti med 25. in 50. letom. (Vir: DRI poročila - Makroživila, elementi, vitamini, www.nap.edu; Genesis R&D Podravka d.d.)