Priprava
-
1.
Kvas raztopite v malo mlačne vode in moke ter pustite stati okrog 10 minut.
-
2.
Preostali moki dodajte sol, olje, vzhajani kvas in ob dolivanju vode umesite mehko, gladko testo. Testo pokrijte in ga pustite stati na toplem mestu, dokler ne naraste.
-
3.
Na žlici olivnega olja na kratko popražite paradižnik, papriko narezano na trakove in na koncu dodajte nastrgano baziliko.
-
4.
Testo premesite in oblikujte valj. Pekač pokrijte s papirjem za pečenje, testo položite v obliki venca in ga z rokami razširite v tanki sloj.
-
5.
Po testu razporedite pripravljen paradižnik s papriko, posujte z olivami, kaprami in Vegeto Natur, pokapajte z oljem ter na koncu posipajte z naribanim sirom.
-
6.
Pecite 15 – 20 minut v pečici, segreti na 220°C.
Serviranje
Postrezite takoj po pečenju.
Nasvet
Papir za peko ne mažite z oljem, da bi testo enostavneje razporedili po papirju.
Opomba
Testo lahko tudi zamrznete:
Zamrzovanje: Oblikovano testo pecite, brez nadeva, v pečici na 220°C okrog 8 minut, potem ga ohladite, zavijte v folijo in zamrznite.
Odmrzovanje: Na zamrznjeno testo razporedite pripravljeni nadev (3. korak), dodajte ostale sestavine (5. korak) in pecite na 220°C okrog 10 minut.
Čas trajanja: do 30 dni