Veseli panneti

  • 15.03.2004
  • Enostavno
  • 4
  • 25 min

Za vegetarijance ali za tiste, ki enostavno imajo radi zelenjavo in nove okuse, z dodatkom piva, so panneti prava izbira.

Sestavine

  • 350 g testenin panneti
  • Za omako:
  • 1 pločevinka pelatov Podravka (800g)
  • 200 g sveže rdeče paprike
  • 50 ml olivnega olja
  • 200 g jajčevcev
  • 150 g bučk
  • 100 ml piva
  • sol
  • 1 žlica
  • 1 žlička sladkorja

Priprava

  1. 1.
    Jajčevce narežite na kocke, posolite in pustite stati 10 minut, potem jih odcedite.
  2. 2.
    Na treh žlicah olivnega olja popecite pelate, dodajte sladkor in Vegeto Natur.
  3. 3.
    Na preostalem oliven olju v drugi ponvi popecite papriko narezano na trakove in bučke narezane na kocke. Dodajte odcejene jajčevce in vse skupaj dušite še 10 minut. Zelenjavo primešajte k pelatom, dodajte pivo in kratko pokuhajte.
  4. 4.
    Pannete skuhajte v osoljeni vodi, odcedite in pomešajte s pripravljeno omako.

Serviranje

Vesele pannete postrezite s sezonsko solato.

Nasvet

Osoljene jajčevce, ki ste jih pustili stati, dobro odcedite, saj tako odstranite grenki okus.

Hranilne in energijske vrednosti

Hranilne in energijske vrednosti so izračunane na porcijo (za eno osebo). Pri sladicah so vrednosti izračunane na 100 g.

Hranilo Merska enota Količina Ž GDA (%) M GDA (%)
Energijska vrednost kcal / kJ 249 / 1.041 - -
Maščobe g 13,00 - -
Ogljikovi hidrati g 26,00 - -
Vlaknine g 6,00 - -
Beljakovine g 7,00 - -
Natrij g 2,24 0 0
Vitamin A μg 4.608,00 115 92
Vitamin C mg 139,00 185 154
Niacin (viamin B3) mg 4,00 29 20
Pantenonska kislina mg 0,00 0 0
Kalij mg 1.007,00 27 27
Kalcij mg 111,00 11 11
Fosfor mg 96,00 12 12

* GDA = dnevna orientacijska vrednost za ženske na osnovi 2000 kcal dnevno in za moške na osnovi 2900 kcal dnevno v starosti med 25. in 50. letom. (Vir: DRI poročila - Makroživila, elementi, vitamini, www.nap.edu; Genesis R&D Podravka d.d.)